maandag 1 september 2014

Dinsdag poppendag

Pipi Langkous vroeg deze week naar een vriendinnetje.  Ze kan het wel vinden met Saar en Lily, maar zij zijn al heel lang vriendinnetjes en ze wil daar niet tussen komen. Ze zou zo graag een eigen, beste vriendin hebben ... Wie wil er nou geen beste vriendin? En nog belangrijker,  waar vind je zo iemand? Gelukkig is dat in de poppenwereld makkelijker dan in de echte wereld :-)

Ik ben dus in het grootste geheim gestart met het breien van een vriendinnetje voor Pipi. Ze heeft geen voorkeuren, ze moet alleen lief zijn en graag lachen. Oef, dat kunnen we nog wel regelen ...

Eerst de kleurtjes uitgezocht en dan alle onderdelen gebreid.


Dan het gezichtje gemaakt.  Ja, ook zij krijgt de schattige sproetjes.


Alles gevuld en aan elkaar genaaid.


Nu nog haar hoofd voorzien van haar en ook het kleedje is bijna klaar.

Pipi Langkous zal niet al te lang meer moeten wachten op haar vriendinnetje.  Gelukkig,  want ze is momenteel de oren van mijn hoofd aan het zagen en het wordt ook alsmaar moeilijker om dit geheim te houden.

3 opmerkingen:

 1. O, wat ziet dat er al leuk uit, Peggy! Dat komt helemaal goed!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben jij een lieve poppenmoeder en komt het weer allemaal goed. Wordt vast en zeker een hele lieve poppenvriendin voor Pipi.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent een echte poppenmama hoor, niet kunnen weerstaan aan de wensen van de poppen, heel herkenbaar. En je bent in het geheim al bezig, let maar op dat ze je blogje niet leest of het geheim is verklapt! Je hebt al heel veel gebreid, ze is al bijna klaar, het lijkt haast een zusje of nichtje van pipi met dezelfde sproetjes! Ze zal supertevreden zijn met dit vriendinnetje!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen