zaterdag 6 september 2014

Dinan en Dinard

De eerste dag van onze vakantie. Vandaag staat een bezoek aan Dinan en Dinard gepland.

Pipi wou natuurlijk absoluut mee en had zich onderaan in het mandje van Snorreke (= Travelscoot) genesteld.


Bretagne is zeer bekend voor de overblijfselen uit de prehistorie.  Overal vind je hier menhirs, dolmens en megalieten. Die kwamen we dus ook tegen onderweg naar Dinan en werd onze eerste tussenstop.  Pipi speelde voor fotomodel :-)Van daaruit verder naar Dinan. Dit is een middeleeuws, gezellig stadje. Ondanks het feit dat er veel kasseien liggen, had ik weinig problemen om met Snorreke te rijden. Meestal was er aan de zijkant van de weg wel een vlakkere strook. Het centrum is autovrij en ook dat maakt het wel makkelijker. Niets is in Bretagne vlak, maar ook de stukken naar boven doet Snorreke geweldig goed.
Hier een impressie van het stadje:
En, ja, ook in de plaatselijke kerk was Pipi ondeugend. Ik heb haar stevig tot de orde moeten roepen ...Van hieruit zijn we doorgereden naar Dinard. Dit is een van de weinige, echte badplaatsen en was vooral zeer bekend in de 19de eeuw bij de rijken. Het heeft nog steeds die uitstraling en je kan er prachtig wandelen vlak naast de zee en tegen de kliffen. Ook hier natuurlijk weer met de hulp van Snorreke.  Zonder mijn scooter had ik vandaag deze afstanden niet kunnen doen.

Ook hier hebben we foto's gemaakt:

Het was vandaag de allereerste keer dat ik Snorreke gebruikt heb. Het was even een knop omdraaien van 'mobiel' naar 'gehandicapt'. Dat is even heftig, maar ik heb er heel veel voor in de plaats gekregen. Het kunnen bezoek van dorpjes zonder beperking van afstand. Ook de reakties zijn even wennen, maar de mensen gaan heel behulpzaam en spontaan opzij. Je ziet blikken van nieuwsgierigheid naar blikken van 'dat ziet er handig uit'. Dat lastste dan bij mensen die zelf niet zo goed meer kunnen stappen en, ja, ik ben er ook al over aangesproken voor de nodige info. Bij andere rolstoelgebruikers heb je dan weer een andere blik. Plotseling ben je 'een van hen'. Allemaal raar,  soms confronterend,  maar ik laat het op me af komen.

2 opmerkingen:

 1. Wat goed voor je dat je snorretje hebt. Nu heb je ook van die mooie plekjes kunnen genieten. Ha, ha en die Pipi die kan er wat van.
  En een knop omdraaien, is niet altijd even gemakkelijk. Maar noem jezelf niet gehandicapt, maar zeg maar dat je nu met een beperking leeft. Klinkt iets zachter. Wordt in de sector ook gezegd.
  Grtjs
  Daniƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je doet het goed Peggy! Die knop omdraaien is niet altijd even makkelijk, je neerleggen bij feiten die soms onomkeerbaar zijn kan hard zijn, maar ook dat gaat voorbij. Een mens moet zich meermaals in zijn leven neerleggen bij beperkingen die zonder te vragen komen.
  Goed toch ook dat je Snorretje hebt, zo kan je toch terug weer van veel meer dingen genieten. En je bent niet gehandicapt, alleen wat minder mobiel dan anderen. Dit went ook wel stilaan.
  Pipi moet je toch onder controle houden hoor, het ondeugende blijft erin zitten! Soms moeten poppenmoeders even streng zijn...
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen