zaterdag 5 september 2015

Aanbod longen

Een update op zaterdag... Peggy ligt nog steeds op intensieve zorgen, aan de Ekmo, en in een comfortabele kunstmatige coma. Aan deze situatie is nog niets veranderd.Ze doet het in deze toestand zeer goed, ze blijft stabiel, haar zuurstofwaarden zijn optimaal, geen problemen. Ook de ontsteking waardoor ze op izo belandde is al enkele dagen volledig onder controle. Nu dus wachten op goede longen...

Eergisteren avond, donderdag 3 september omstreeks 21u kreeg ik telefoon van het UZA. Ze hadden geschikte longen gevonden! Deze moesten uiteraard nog worden opgehaald en ze zou dan in de nacht van donderdag op vrijdag geopereerd worden. Ik mocht zeker nog een telefoontje verwachten of de transplantatie effectief zou doorgaan of niet. Even lichte euforie, gevolgd door enkele spannende uren.. zou het moment er nu effectief komen?

De komende tijd lag ik uiteraard half wakker in bed, met de gsm op het nachttafeltje naast mij,, zoals steeds trouwens. Klokslag 4u00 rinkelt hij... het uza... om te melden dat de transplantatie niet kon doorgaan... Een zware teleursteling op het eerste moment.. Even was er hoop op een ommekeer.. maar nee, de longen werden ter plekke toch niet goed bevonden. Je weet dat die kans steeds bestaat, maar toch...

Achteraf kreeg ik te horen dat de longen op papier wel goed waren, maar bij het ophalen enkele uren later, waar dan ook - dat mogen ze trouwens niet zeggen tegen ons -  bleken ze etterig en al licht geinfecteerd. Pech voor ons... maar uiteraard goed dat ze ze in die staat toch afgekeurd hebben. Peggy was inmiddels al overgebracht naar het ok, maar dus voor niets. Nu ligt ze opnieuw op izo, waar ze het gelukkig nog steeds prima doet naar omstandigheden.

Toch een opsteker. Er is wel degelijk goed aanbod he, na een dikke week high urgent te zijn gezet. Zo zie je maar. Echter, een volgende keer hopelijk meteen de goeie en geen afkeuring achteraf. En dat dat volgende telefoontje er maar snel komt. Blijven duimen allemaal he!

Bart

4 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend jammer zeg. Ik blijf zeker duimen!

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat was toch weer pech, maar beter zo dan dat er achteraf problemen zijn omdat de longen toch niet optimaal waren. We blijven hopen en duimen voor een snelle oplossing! Hou ons op de hoogte en veel sterkte allebei!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even schrikken, wat spannend voor jullie, fijn dat je ons op de hoogte stelt, Ook ik zal duimen en als ik van de week in de stad kom, steek ik in de Sint-Jan in Den Bosch, bij Maria een kaarsje voor jullie aan.
  Heel veel sterkte, groeten van Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen