zaterdag 29 augustus 2015

Intensieve zorgen

Peggy ligt sinds dinsdag op intensieve zorgen. Daarom neem ik, Bart haar vaste vriend, het even over van haar. Ze had me ook gevraagd haar blog bij te werken indien zij er niet in staat zou zijn. Bij deze..

Een nieuwe ontsteking heeft haar geveld. Ditmaal aan haar rechterlong, in feite de betere van de twee. De koorts waar ze al dagen ladt van had ging niet over en tot overmaat van ramp reageerde ze heftig op de antibiotica. Ze kreeg zware jeuk en daarom werd midden in het weekend beslist deze even te stoppen. Het was gewoon niet uit te houden. Maandag is een andere antibiotica gestart, maar omdat ze 36u zonder heeft gezeten heeft de infectie zich verder kunnen nestelen. Dinsdag is ze naar izo getransfereerd, waar men haar constant kan monitoren.

Toch bleef ze het de eerste uren op izo lastig hebben met zuurstofopname in het bloed, waardoor men haar woensdagochtend in een lichte kunstmatige coma heeft gelegd, waarbij ze werd beademd. Dit ging aanvankelijk goed, maar wederom kreeg ze het de nacht daarop opnieuw lastig met zuurstofopname. De enige uitweg was haar aan een zgn beademingsmachine te hangen, een EKMO noemen ze dat, die in feite de bloed af en aanvoer enzovoort regelt, in feite een soort kunst hartlongmachine. Ze ligt in een diepere slaap nu.

Nu twee dagen later doet ze het naar omstandigheden goed. Zuurstofopname is ok, alle organen werken prima, echter haar longen willen dus niet echt meer mee. Gelukkig kan de machine dit allemaal perfect overnemen. Ze is dus stabiel. Positief is dat sinds gisteren de ontstekingswaarden in dalende lijn zijn. De antibiotica slaat aan, dat is een echt pluspunt nu, zeker in het zicht van een transplantatie.

Voordeel aan deze situatie is dat Peggy high urgent en nr 1 staat in haar categorie bij alle landen van Eurotransplant. Tot voor kort was ze enkel high urgent in Belgie. Reken er nu dus onder andere Duitsland, Polen, Oostenrijk, de ganse Benelux, Kroatie, Slovenie en Hongarije bij. Ik denk dat ik ze alemaal heb genoemd. Toch een veel grotere vijver nu. Ze hopen zo snel mogelijk aan nieuwe goede longen te raken.

Uza doet echt zijn uiterste best, en geven alles om haar hier zo snel mogelijk door te helpen. Vele mensen duimen volop mee, dus lezers ook jullie duim hard omhoog he.

Je mag me gerust mailen indien je een tussentijdse update wenst. Mijn adres is bart.nauwelaers@yahoo.com. Ik tracht haar blog hier wel geregeld bij te werken.

groetjes, Bart

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal heel heftig! Veel sterkte gewenst, voor Peggy en jezelf! Alle goeds gewenst!
  Hartelijke groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We duimen met al onze vingers mee voor peggy! Het klinkt nu toch al iets beter dan in de week. Dit moet gewoon goedkomen en dat zal het ook! Zeg haar dat we aan haar denken en duimen en kaarsjes branden. Ze is een vechter en zal het halen.
  Liefs, rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze ellendige situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat akelig dat ze opnieuw een longonsteking heeft gekregen, hopelijk komt er gauw wat verbetering. Lief dat jij haar blog bij houdt.
  We duimen voor Peggy, veel sterkte voor haar en ook voor jou.

  lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen