woensdag 10 augustus 2016

Topdokters

Beste lezers,


Het is weer enkele weken geleden dat ik hier iets postte. Sorry, het kwam er niet altijd van, maar geen nood, ik ga trachten opnieuw iets regelmatiger berichtjes te plaatsen.

We zijn inmiddels augustus, en dat betekent ook dat Peggy's heengaan het jaar nadert (21 september). Dagelijks denk ik aan haar,vaak in de positieve zin om hoe zij was, hoe zij - haar kennende - over iets of iemand geoordeeld zou hebben, hoe zij gesupporterd zou hebben voor Goffin op de Olympische Spelen, genoten zou hebben van de Ronde van Frankrijk en van al die sport-momenten deze zomer, ... Geregeld zijn er van die momenten dat je onvermijdelijk aan haar denkt. Kijken jullie naar de serie 'Topdokters' op de zender VIER (hier in België)? Een prachtige reeks over, de titel verraadt het al, topdokters... Artsen en chirurgen uit verschillende takken van de medische wereld komen er aan bod en geven ons een inkijk in hun dagelijkse beroepsleven. In één van de laatste reeksen volgde men een longchirurg uit het UZ Leuven. Uiteraard kwam bij hem het thema longtransplantatie aan bod, met het relaas van een jonge patiënte, gediagnostiseerd met de ziekte mucoviscidose. Het meisje diende een transplantatie van beide longen te ondergaan. Er werden tijdig geschikte longen gevonden, de operatie slaagde en was, naar de deskundige uitleg van de chirurg, vlot verlopen..  Kort erna berichtte men in dezelfde aflevering dat het meisje enkele dagen na de operatie alsnog was overleden ten gevolg een bloeding die men niet meer kon stoppen. Op zo'n moment is de gedachte aan Peggy en wat haar is overkomen uiteraard niet veraf, zelfs akelig dichtbij... en niet alleen bij mij. Zelfs een collega op het werk sprak me er over aan. Weliswaar vind ik het een mooie reeks, het leven van een arts, een chirurg of een topdokter zoals het is, knap in beeld gebracht. Het leven zoals ik het als niet-arts maar als 'ventje van'  ook min of meer heb ervaren, door er toch vrij dicht bij te hebben gestaan. Een aanrader om naar te kijken, er is inmiddels een nieuwe reeks op antenne!

Binnenkort is het voor mij écht vakantie. Na een lange periode van fulltime werken is het hoog tijd voor een echte pauze. Het zal me deugd doen. Wanneer exact en hoe ik dat ga invullen laat ik bewust nog even in het midden, dat is voor ietsje later.. ;).


Tot gauw!
Bart

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je nog eens wat schrijft Bart, ook mijn gedachten zijn vaak bij Peggy, zeker als ik haar prentje zie hangen in mijn hobbykamer dat je me opstuurde, maar ook bij dezelfde serie die ik ook volg. Hier is het ook niet zo rooskleurig, Jos gaat zijn 2e therapie starten, hopen dat deze aanslaagt en ik ben na een val in maart nog altijd in ziekverlof en zal niet meer terugkunnen vrees ik, door mijn vingerproblemen sinds de val, maar ook door de situatie met Jos die ik echt niet meer alleen kan laten zo. Hopelijk heb je binnenkort een leuke vakantie die je goed zal doen! Ik duim!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Rita, jouw situatie ziet er inderdaad niet echt rooskleurig uit. Maar alle moed hé, al is het niet altijd evident. Als je wil praten of althans privé wil mailen, contacteer me gerust op mijn privé e-mail adres dat je op de home-pagina kan terugvinden... Alleszinds, je hebt al mijn steun! Bart

    BeantwoordenVerwijderen