dinsdag 1 november 2016

Creatie op acrylaatglas


Vorige week heb ik een belangrijke stap gezet richting mijn nieuwe creatie: een meerlagig drukwerk d.m.v zeefdruk op acrylaatglas. De voorbereidingen voor dit werk waren al enkele weken aan de gang, maar nu is het eerste resultaat dus zichtbaar. Een uitdaging, want het is het de eerste maal dat ik met acrylaatglas aan de slag ga. Voorheen drukte ik vaak beelden op hout.

Moeilijkheid hierin is de juiste drukinkt te vinden die zich dan ook nog eens voldoende op het materiaal hecht. Acrylaatglas is immers niet echt poreus, de inkt mag niet zomaar uitlopen laat staan makkelijk weg te vegen zijn. Desalniettemin is dit dankzij de nodige assistentie en expertise zeer goed gelukt! Zo goed zelfs, dat alle details van het beeld ook effectief op het medium zichtbaar zijn.

Het beeld dat je op de foto ziet vormt de achtergrond, gedrukt met fel gele textielinkt. De overige te drukken lagen worden donkerder van kleur waardoor bepaalde details van 'poppemie' duidelijker naar voren treden. Het beeld is gebaseerd op een vakantiefoto van Peggy op Kreta, dezelfde als die ik bij mijn vorige creatie heb gebruikt.

Wordt zeker vervolgd!


Lieve groeten,
Bart

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er al goed uit Bart, je hebt een nieuwe uitdaging gevonden zie ik. Benieuwd naar het vervolg hoe de rest er zal op komen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen