dinsdag 9 februari 2016

Zeefdruk en Pipa !



Dit is de eerste gedrukte stap binnen mijn zeefdruk project...
Een druk van een foto van Peggy op een dunnen mdf plaat van 120x60cm.
De plaat heb ik eerst transparant geel geschilderd, vervolgens het ik het beeld zelf er in paars-lila kleur op gedrukt. Dit is nog maar een begin.....

Zeefdrukken vereist heel wat voorbereidingswerk.
Je moet eerst en vooral goed weten wat je wil realiseren: van welk beeld vertrek ik, hoe en in hoeveel lagen ga ik het drukken, op welk medium (in mijn geval: hout of mdf), welke kleuren ga ik gebruiken, enz. Vervolgens moet je per druk een negatief (zwart-wit) beeld ontwerpen, je zeef reinigen, prepareren en behandelen met een fotogevoelige emulsie en tot slot je beeld er op inbelichten. Het is een proces waar je best wat geduld voor moet oefenen, maar het resultaat loont de moeite!


Bij deze wil ik ook nog eens van de gelegenheid gebruik maken een foto van 'ons' Pipa te posten op deze blog. Grappig detail: ik schrijf haar naam in feite met twee p's, dus 'Pippa', Peggy schreef het sowieso altijd met één p... Maakt niet zoveel uit, ze is inmiddels 3,5 jaartjes en ze doet het prima! De vrolijkheid zelve. Peggy postte ook geregeld over haar op deze blog.... De foto dateert trouwens van december ll.: een 'lazy' momentje... :)


groetjes,
Bart

1 opmerking:

  1. Je zeefdruk experiment blijft me fascineren, spannend om het te volgen en te zien groeien, ik herken peggy er echt wel in. Pippa ziet er een leuke hond uit, zo'n knuffelbeest. Veel plezier nog met de zeefdruk!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen