vrijdag 16 januari 2015

Even schrikken ...

Het was even schrikken gisteren, toen ik op controle ging bij de longspecialist in het ziekenhuis en ineens moest opgenomen worden ...

De mensen die me reeds langer volgen, weten dit, maar voor de anderen even een beetje uitleg. Ik heb een ongekende, ernstige longziekte. Mijn linker long krimpt en mijn rechter long is zwaar beschadigd. Als gevolg heb ik een zeer kleine longinhoud met als gevolg dat eten, praten, stappen, ... dikwijls zeer moeilijk voor mij is en ook afmattend. Hiervoor bestaat geen medicatie.

Gisteren is gebleken dat ik een zuurstofgebrek heb, waardoor er gevaar ontstond voor beschadiging van mijn organen, zoals mijn hart, maag, ... Ondertussen krijg ik extra zuurstof en is dit gevaar geweken.

Verder is ook duidelijk geworden dat ik een klaplong heb, wat ze hieraan gaan doen, is nog onzeker. Daarbij komt dat men nu allerlei onderzoeken gaan doen om te kijken of ik wel in aanmerking kom voor transplantatie,  want ook dat is nog een vraagteken.

Veel onzekerheden,  vraagtekens,  ... dus. Zeker is wel dat ik nog even in het ziekenhuis moet blijven. MAAR ik heb mijn brei meegebracht om toch nog poppen te kunnen blijven maken,  we blijven lachen, afwachten en duimen. Ik wordt zeer goed opgevangen door de specialisten van het ziekenhuis, verpleging, Bart (mijn partner), mijn familie en vrienden. Hiervoor ben ik hen ontzettend dankbaar.

Wordt vervolgd ... :-)

8 opmerkingen:

 1. Jeetje! Heftig zeg! Respect voor je! Knap dat je zo positief blijft en ja, je moet wel. Ik weet er alles van. Maar toch...
  Heel veel beterschap! En fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt en afleiding hebt.

  Nogmaals beterschap!
  Liefs
  Diana
  www.dianaswereld.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Peggy, wat een naar bericht. Heel veel sterkte gewenst en alle goeds, geluk én gezondheid.
  Ik denk aan je!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat is inderdaad schrikken !!! Gelukkig is er de brei hé. Ik denk dat dat een heel goed medicijn gaat zijn voor u. Best te nemen 's morgens , 's middags en niet te vergeten 's avonds.
  Heel veel beterschap gewenst.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei Peggy dat is inderdaad schrikken! Gelukkig ben je in goede handen, wordt er echt heel goed voor je gezorgd en heb je je breiwerk mee, een heel belangrijk item dat je zeker nog zal gebruiken als je nog wat langer daar blijft. Misschien kunnen we je een voorraadje wol bezorgen, want dit medicament moet je meermaals per dag toegediend krijgen en anders is je voorraad niet groot genoeg misschien. We gaan heel hard voor je duimen en ook de poppen hier natuurlijk, hoe meer duimen, hoe beter!
  Dikke knuffel, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Peggy, vandaag was het nieuwjaarsfeestje met de dienst (steengrill + bowlen op linkeroever) en uiteraard hebben we het vandaag ook over jou gehad (niks dan goeds hoor haha). Ik denk ook aan jou en vind je een sterke, moedige, creatieve en bijzondere vrouw. Amai, je poppengezin gaat nogal uitbreiden! Ik wens je veel beterschap XXX Marie-Paule

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Peggy
  wat een nieuws :-/
  Veel sterkte van ons <3
  Ik kruis mijn vingers en tenen, brand kaarsjes en stuur je een hoop positieve energie...
  Laat je popjes je er maar er een beetje van verstrooien... het is inderdaad een krachtige hobby en je maakt ze zo mooi.
  (((Dikke knuffels)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik volg jouw blog nog maar sinds kort, dus ik wist niets af van jouw longziekte. Wat naar voor je! Hopelijk valt er iets aan te doen, zodat je binnenkort thuis weer kunt gaan breien.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Peggy wat is dit naar, veel sterkte daar in het ziekenhuis en laat je maar goed verzorgen hoor!! Hopelijk gaat het gauw weer iets beter met je.

  lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen