dinsdag 22 juli 2014

Giraf is klaar

Mijn giraf is eindelijk afgewerkt! Zoals jullie weten, moest ik het hoofd nog afwerken. Dat vind ik nu net het moeilijkste onderdeel ...

Dus startte ik met alles op zijn plaats te spelden. In eerste instantie is het hoofd gevuld met twee balletjes in piepschuim.


Dan de oogjes op hun plaats en de onderdelen vast zetten.


Dan het hoofd op het lichaam vastnaaien en de haartjes van de kam op het hoofdje bevestigen.


Nu nog een foto van haar helemaal.


En eentje van haar zonder haar kleedje. Ze voelde zich wel een beetje bloot :-)


Ze vond de haartjes van haar kam veel te lang en te onverzorgd. We hebben er dan maar de schaar in gezet en dit is het resultaat.


Geef toe, het is veel beter!

Tot slot nog een detail van haar schoenen.


Nu nog een naam voor onze meid. Ik heb haar een aantal voorstellen gedaan, maar ze vond ze niet mooi. Tot ze op tv de naam Neeltje hoorde. Neeltje is de naam van een van de Nederlandse slachtoffers van vlucht MH17. Als eerbetoon aan alle slachtoffers heb ik haar Neeltje gedoopt.

Nog even vermelden dat het patroon van Twinsknit is. Dat zijn heel duidelijke breipatronen waarbij alle onderdelen op twee priemen worden gebreid.

Vergeet niet te gaan kijken bij de andere poppenmoeders. Je kan de linken vinden bij Rita op www.all-round-hobbyrita.blogspot.be

1 opmerking:

  1. Giraf Neeltje is echt een beauty geworden, ze kan bijna voor fotomodel gaan, ze heeft er echt wel de looks voor nu je ze helemaal afgemaakt hebt en haar haartjes wat hebt bijgewerkt! Dit werd de trots van de zoo als ze daar moest wonen en ze zou heel veel vriendjes hebben denk ik. Hier mag je als poppenmoeder heel trots op zijn hoor Peggy, je hebt jezelf overtroffen!! Ik neem even pauze bij de wekelijkse poppenblogjes, deels omdat mijn hand niet zo goed meewil en ook omdat de anderen (buiten jij) momenteel niet meedoen en vakantie nemen. Eind augustus gaan we weer van start, ik laat je iets weten.
    lieve groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen