vrijdag 2 december 2016

Grijze haren

Artikel uit GVA van 1-12-2016... (
http://www.gva.be/cnt/dmf20161201_02602085/mama-breekt-harten-met-de-reden-waarom-ze-haar-grijze-haren-niet-wil-verven)

Mensen kunnen inderdaad hard, onrespectvol en meedogenloos zijn. De boodschap die de vrouw uit dit artikel brengt is daarom des te mooier. Ik kon het daarom niet laten dit artikel te posten.


Mama breekt harten met de reden waarom ze haar grijze haren niet wil verven


Nadat blogster Rachel Farnsworth (31) een hatelijke opmerking over haar grijze haren kreeg, postte ze een emotionele video op haar blog waarin ze uitlegt waarom ze haar grijze haren zo koestert. De blogster én mama kampt met een auto-immuunziekte, waardoor ze naar alle waarschijnlijkheid nooit oud zal worden. En net daarom omhelst ze elk teken van veroudering met veel plezier.

"Je ziet er net zeventig uit met je grijze haren. Je zou echt moeten overwegen om ze te verven, zodat je er niet als een oude taart uitziet. Het is maar een suggestie." Deze opmerking postte een volger op de blog van foodie Rachel Farnsworth, die de hatelijke commentaar niet zomaar wegslikte. Ze formuleerde een emotioneel antwoord in een videoboodschap die geen enkele volger onberoerd laat.
Zo vertelt Rachel dat vooral haar man erachter staat dat zij haar grijze haren niet verft, omdat hij samen met haar oud wil worden. Een liefdevolle boodschap die des te meer versterkt wordt door de informatie die daarna volgt: "Ik kamp met een zeldzame ziekte waardoor ik waarschijnlijk nooit zeventig jaar oud zal worden", vertelt Rachel. "Elk teken van veroudering is een teken dat ik nog steeds leef. Oud worden is een privilege dat niet iedereen zomaar krijgt. Ook ik misschien niet."
Rachel wil dan ook geen tijd verspillen met het bekritiseren van zichzelf en anderen en focust zich ten volle op het leven van haar leven. Ze moedigt anderen in de video aan om hetzelfde te doen en te allen tijde positiviteit uit te dragen: "De wereld heeft meer nood aan personen die elkaar opbouwen in plaats van afbreken, de wereld heeft meer mannen nodig die vrouwen aanmoedigen om zichzelf te zijn en de wereld heeft vooral meer vrouwen nodig die gewoon tevreden zijn met wie ze zijn en hoe ze eruit zien."

2 opmerkingen:

  1. En terecht! Er wordt inderdaad nog veel teveel kritiek gegeven op alles wat niet in de voorgeschreven normen of ideeën past van de maatschappij, met als gevolg dat heel veel mensen doodongelukkig rondlopen om toch maar te voldoen aan de norm die ze misschien nooit zullen halen. De maatschappij moet dit dringend afleren vind ook ik!!!! Ze zouden haar beter steunen ipv af te breken! Maar ook ik ondervind deze dingen dagelijks.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen