dinsdag 13 oktober 2015

Duivelientje

Je kon het al eerder lezen op deze blog: Peggy was nog volop bezig met het maken van twee nieuwe poppen. Het volledig afwerken ervan is er jammer genoeg niet meer van gekomen, maar geen nood: ze was al ver gevorderd! Dat maakt het ons ook makkelijker de poppen volledig af te werken... en zo blijft het grote werk tot op haar naam staan... Ik kende haar als de beste, en ze zou fier zijn te weten dat haar blog in leven blijft, alsook dat haar laatste creaties toch nog afgewerkt zouden worden.

Eén van haar onafgewerkte creaties zou Duivelientje worden gedoopt, zie haar bericht van 2 juni op deze blog. Uiteraard koos Peggy de naam niet toevallig: alles had te maken met de Rode Duivels waarvoor ze  vurig mee supporterde (net als ik trouwens! :) ). En omdat de Rode Duivels zopas geplaatst zijn voor het EK, en het vanavond hun laatste kwalificatiematch betreft tegen Israël, lijkt het me een gepast moment om de vorderingen van Duivelientje te tonen...Het breiwerk is van Peggy zelf, inmiddels hebben we de pop al gedeeltelijk kunnen opvullen en toemaken. Het verder opvullen, toemaken en aaneenzetten is de volgende stap. In ieder geval, we zijn er mee bezig hé. Het broekje in de Belgische driekleur had Peggy ook al af. Wordt vervolgd...

Peggy was trouwens ook een hevige fan van tennis en veldrijden. Op tennis vlak supporterde ze maar al te graag voor het aankomend Belgisch tennis-talent, meerbepaald Alison Van Uytvanck en de toch al iets gevorderde Yanina Wickmayer. Bij de mannen had ze een boon voor David Goffin. Bij het veldrijden was vooral Kevin Pauwels haar nummer één. Ze genoot in feite gewoon al van de sport op zich, wie er dan ook speelde of streed. Ook de Ronde van Frankrijk was voor haar een feest, evenals tal van andere wielerwedstrijden. Ze was gewoon sportief geïnteresseerd... toch onbewust een beetje aangestoken door mezelf daar ik zelf altijd al iets van sport heb beoefend. De goede invloed zeker?... :)

Toch nogmaals een woordje van dank voor al jullie steun die ik in deze tijd mag ervaren, via welke weg dan ook....Het wordt zeer geapprecieerd.

groetjes en tot gauw,

Bart
bart.nauwelaers@yahoo.com6 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder dat de poppen van Peggy zo verder groeien! Ik heb zojuist alsnog een link in mijn blog toegevoegd naar deze blog. Ik blijf het volgen!
  Alle goeds toegewenst!
  Hartelijke groet,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit vind ik geweldig Bart, dat jij of jullie de poppen van Peggy verder afmaken. En duivelientje, dat komt goed, dat zie ik nu al, jullie doen echt enorm je best en dat zal ze inderdaad waarderen. Ik ben heel benieuwd hoe ze er zal uitzien als ze klaar is. Dat ze zoveel supporterde voor veel sporten wist ik, ik ook trouwens, vind het perfect om te breien erbij terwijl ik kijk. We blijven naar de blog verwijzen, dus bezoekers zullen er wel komen denk ik.
  Nog veel plezier met de poppen, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bart, jullie zijn al goed opgeschoten met Duivelientje , knap hoor. Ook bij mij staat de blog van Peggy nog gewoon bij de poppenmoeders, je ziet wel we blijven je volgen :) Ja, de Rode Duivels doen het prima, in tegenstelling tot Nederland :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jullie Peggy's creaties verder af maken. Ik blijf de vorderingen volgen. En duim je vanavond ook een beetje voor Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zal stiekem supporteren, nu 'onze' Rode Duivels al geplaatst zijn... Geen EK zonder Nederland! :)

   Verwijderen
 5. Wat mooi en bijzonder dat je Peggy's blog bijhoudt en dat haar poppen nog afgemaakt gaan worden, zo blijft de herinnering aan haar levend. Ik blijf het blog zeker volgen!
  hartelijke groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen