dinsdag 15 september 2015

Getransplanteerd

Het is zover... Peggy heeft twee nieuwe donorlongen gekregen! De operatie is op vrijdag 11 september uitgevoerd en nam ruim 12 uur in beslag.

Even het relaas... donderdagavond 10 september omstreeks 21u50 kreeg ik opnieuw een telefoontje van het UZA.... er was een nieuw aanbod van longen aanvaard! De longen zouden vrijdagochtend 8u00 worden opgehaald. Uiteraard was het nog even bang afwachten tot dan op de definitieve GO, daar de longen bij het ophalen nogmaals ter plekke worden gecontroleerd op hun kwaliteit. Met de afkeuring van het eerste aanbod een week eerder in het achterhoofd, volgden nog  enkele spannende uren... Gelukkig kwam de eerste ontlading er omstreeks 9u15... de longen waren goedgekeurd en inmiddels onderweg naar het UZA! Een eerste OEF.. op deze uitermate zonnige vrijdag!

De ingreep duurde tot de latere uurtjes, waardoor ik haar niet meer heb kunnen zien die dag. De longarts en een van de chirurgen die ik nog kon spreken vertelden me dat het geen eenvoudige ingreep was, wat ook wel was verwacht. Hoe dan ook, het ganse team is er toch in geslaagd haar twee nieuwe longen te 'schenken'. Reken toch dat er bij zo'n operatie ongeveer 15 medici in het OK paraat staan: chirurgen, assistenten, anesthesisten enz... Ze was dus zeer goed omringd, door zeer bekwame vaklui, dat zeker.

Na een wat instabiele zaterdag, is ze sinds zondag vrij stabiel en dag per dag in de goede richting geevolueerd. Peggy bewandelt inmiddels de goede weg, al is die nog lang. Maar we zijn positief dat ze zal slagen in haar tocht. De longen zien er na enkele scans al mooi uit, bepaalde medicatie kon al worden afgebouwd, haar bloeddruk en hartslag zijn mooi onder controle. Allemaal positieve punten...

De belangrijkste stap werd dus gezet op 9/11... een dag die ons niet alleen zal herinneren aan de dramatische vliegtuigcrash op de twin towers zoveel jaar eerder, maar voortaan ook aan een positiever geschenk.. twee donorlongen....

Blijven duimen op een goed verloop verder!

Groetjes,
Bart

10 opmerkingen:

 1. Goh, wat een spannende dagen hebben jullie achter de rug! Ik hoop dat het heel goed mag blijven gaan en dat 11 september voor jullie voortaan een extra feestdag mag blijven. Alle goeds, geluk én gezondheid gewenst en een hartelijke groet voor Peggy!
  Van
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw wat een goed nieuws! Wat spannend allemaal. Bedankt dat je de tijd en moeite neemt om ons op de hoogte te brengen. Heel veel sterkte voor jullie. Lieve groet voor Peggy!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch!
  ...dat het zo goed moge blijven gaan!
  Peggy wordt goed verzorgd....zorg je ook een beetje voor je zelf?
  en dank dat je ons op de hoogte houdt.
  gr.Frouwien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtig bericht! Fijn dat je ons op de hoogte houdt, hopelijk een spoedig herstel voor haar!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spannend hoor.Veel geluk en gezondheid gewenst voor Peggy.Hopelijk een spoedig herstel. Zou je het adres van het ziekenhuis kunnen plaatsen zodat we wat kaarten sturen voor Peggy.
  Hartelijke groeten Hella

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Stuur gerust een mailtje naar bart.nauwelaers@yahoo.com voor uitwisseling contact gegevens. Ik bezorg het e.e.a. haar dan wel persoonlijk. groetjes, Bart

   Verwijderen
 6. Oh ik lees het nu pas, was al het hele weekend aan haar aan het denken, hoe zou het nu zijn? Zou er nu al nieuws zijn? En kijk, wat lees ik nu!!!!! Ineens 2 nieuwe longen gekregen, super! Wat ben ik blij voor jullie! We blijven duimen en kaarsjes branden, dit MOET goedkomen!!!! Heel veel sterkte gewenst allebei en ik stuur nog wel eens wat op voor haar.
  Hele dikke kus voor Peggy van rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel liefs en geluk met de nieuwe gezondheid ,ik stuur je graag een knuffel poppemieken op zal adres vragen aan bart ,doe het verder goe hé en hopelijk krijg je nu voldoende adem zodat je ons kan wegblazen ,dikke zoen gerda

  BeantwoordenVerwijderen